tiistai 6. maaliskuuta 2012

Päivän uutisaiheet: "Poliisivoimat ahtaalle" ja "Metsään meni"


Tervehdys!
Tasavallassa kuplii tänäänkin. Jälkimmäinen otsikko toki puoltaa paikkansa näinä päivinä päivittäin, mutta nyt on metsään menty todellakin! Asetellaanpa kaksi ajankohtaista ajatusta rinnakkain lyhyesti, ilman lähdeviittauksia päivän uutisiin. Voihan tätä kutsua populistiseksi lähestymistavaksi, mutta yhtä kaikki.

Päivän uutispullan mukaan poliisin toimintaan tarvitaan lyhyehkön ajan sisällä 43 miljoonaa euroa lisää, jotta nykyisen kaltainen palvelun taso voidaan säilyttää. Sitä ollaan hakemassa ja "bileterminaattori", Riihimäen lahja koko kahden moraalikerroksen Suomelle aikoo asiaan tarttua tosissaan, Hyvä niin. Ensimmäisiä kertoja ollaan jostakin samaa mieltä. Paras terä tosin tulisi turvallisuuden lisäksi kohdistaa kansalaisiin kohdistuvien rikosten ehkäisyyn ja selvittelyyn. Samaahan vaatii myös "terminaattorin", ministerin tuttavan tyttären kadonnut jopo; ruostu rauhassa ;)

Sitten siihen metsäaiheeseen, siististi sisätiloissa. Ajatus luontokeskus Haltiasta on toki kannattamisen arvoinen, koska luonnon monimuotoisuus ja jälkipolvillemme jättämän elinympäristön tila ovat parin dekadin verran tärkeämpiä asioita kuin Hakkaraisen hoitoon hakeutuminen...;) Mutta megalomaaninen toteutustapa saa alaleuan loksahtamaan vielä tiukemmin kuin kokonainen tomaatti parisen vuosikymmentä sitten. Kokonaisbudjetti on 17 miljoonaa euroa. Mukana on liuta lähiseudun hyvin toimeentulevia kaupunkeja, mutta myös yhteinen metsähallituksemme. Suomalaiseen sauna- ja kelpokaveri-perinteeseen viitaten voimme vain arvailla, mikä on julkisen pseudohemmon sököön heittämän potin arvo. Pistän nopalla kympin, joka hyvinkin voi olla alakanttiin.

Mutta hei, sillähän olisi jo maksettu neljännes tuosta hyvin monia kansalaisia paljon lähempää koskettavasta vajeesta. Okei, summa on hakuammuntaa, mutta otetaanpa vertaileva bloggailu tässä hieman tarkemmin neulansilmään. Vertailkaapa päivittäin uutisoitavien asioiden merkitystä ja kokoluokkia keskenään. Harkittu tai aivan satunnainen benchmarking voi tuoda hyvin yllättäviä tuloksia. Mietitäänpä vaikkapa näin kansalaispohjalta, mistä ne miljardit voisi säästää! Mitäs tuumitte?

Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti