torstai 8. maaliskuuta 2012

Ja taas sataa lisätaakkaa kunnille!

Tervehdys!


Tänään on sitten puhuttu kotihoidon tuesta, sekä valtakunnallisesti että paikallisissa aviiseissakin. Kotihoidon tukihan lienee kaikille jollakin tapaa tuttu asia, mutta kerrattakoon, että lasta kotona hoitava vanhempi saa muodollisesta hieman korotetun tuen jalosta toiminnastaan. Tässä erityisesti kunnat säästävät aidosti rahaa ja voivat paikata jotakin toista vuotoa ja pitkittää uppoamistaan hetken lohdulla.

Suoraan tämän aamun huomisen koiranpennun opetusalustan näkökulmaa lainaten voidaan todeta, että alle 3-vuotiaan päivähoito kustantaa veronmaksajille enemmän kuin 1300 euroa kuukaudessa. Sen sijaan kotihoidon tukena korvataan lähes kellon ympäri useinmiten käytössä ja toimessa olevalle hoitajalle 300-500 euroa saman kuun kierron ajalta. Nyt tämänkin minimaalisen tuen kestoa oltaisiin suunnitelmien mukaan leikkaamassa.

Pulmana tässä tietenkin on se, että nyt Kelan maksaman korvauksen lyhentäminen johtaa vajeeseen, joka paikataan kuntien entisestäänkin epävarmalla rahoituksella, eli meidän kaikkien pusseista. Niin.. eihän sinne Kelan kassaankaan rahat itsestään tupsahda, mutta kun tuo iso raha alkaa olla kortilla, koska sitä savolaisen lupsakkaasti jaetaan Kreikan hulivilimeiningin jatkumisen varmistamiseksi ;) Tai itse asiassa sen vuosien tai -kymmenten jatkuneen juhlan jälkitaudin lieventämiseen. Vai... kumpikohan väite kuvaa tilannetta paremmin? Jäämme miettimään.

Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti