lauantai 1. huhtikuuta 2017

Ampumarata nousee keskusteluihin

Vaalivankkurit kolistelevat Riihimäenkin kuoppaisilla kaduilla ja teltoilla väristään nollan vaiheilla tukka jäässä. Mutta keskustelut kansalaisten kanssa pitävät lämpimänä. Ja torikeskusteluissa nousee esille tuon tuosta kysymys ampumaradasta, niin tänäänkin. Keskustelijat nostivat itse esille sen tosiasian, että harrastajia on Riihimäelläkin noin 3000. Kyseessä ei siis ole suinkaan vähänpätöinen asia. Päätöksentekofoorumeissa asiaan on suhtauduttu hyvin usein ideologia ja tunne edellä, jolloin järki on ollut tukan tapaan jäässä.

Ampumaradan saaminen alueelle kaupungin toimena tuntuu olevan hieman hankalaa. Mutta nyt kannattaakin muistaa, että kaupungissa toimivat mm. puolustusvoimat, kansainvälisesti tunnettu Sako Baretta (tai Sako Oy) ja Suomen metsästäjäliitto. Lisäksi Riihimäellä on paljon melualueita, joissa toiminta ei haittaisi muuta ympäristöä enempää esimerkiksi asukkaita tai muuta toimintaa.

Kaupungin maa-ala on tosin niin pieni, että ehkä olisi syytä vilkuilla myös naapurien puolelle, koska esimerkiksi melualueet jatkuvat niidenkin mailla, aina rajalta rajalle. Kaikkien edellä mainittujen kanssa yhdessä saataisiin varmasti asia kuntoon ja perustettua nykyaikainen ampumarata, johonkin Riihimäen alueelle tai välittömään läheisyyteen. Kaupungin tosin pitäisi ehkä lähestyä naapureita lakki kourassa, perinteisestä poikkeavalla asenteella. Mutta nykyisen kaupunginjohtajan johdolla se varmasti jo olisikin mahdollista.

Esimerkiksi Kauhavalla saatiin uusi ampumarata harrastajien, reserviläisten ja useiden muiden julkisten tahojen ja yhdistysten yhteistyöllä aikaiseksi parissa vuodessa. Rata avattiin aktiivikäyttöön vuoden 2015 lopulla. Avaintekijöinä tässä olivat yhdistykset ja liiketoimintaa kehittävä yritys, sekä kaupungin panos. En näe estettä sille, etteikö tämä onnistuisi Riihimäelläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti