keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kuntavaalit ovat kansanäänestys


Kuntavaalit ovat kansanäänestys lähi- ja peruspalveluista sekä myös lähidemokratiasta. Jotkin yhden, vaikkakin tärkeän asian liikkeet vaativat huomattavasti lisää kansanäänestyksiä, mikä ei välttämättä ole pelkästään hyvä asia. Nimittäin lähivuosien vaaliruuhkassa innostus äänestämiseen saattaisi helposti lopahtaa, jos uurnilla pitäisi jatkuvasti rampata. 
Äänestämisen arvoinen asia lähitulevaisuudessa on melko varmasti kuntauudistus.  Eli lähidemokratian näkökulmasta kysymys on siitä, haluavatko kuntalaiset oman kunnan säilyvän itsenäisenä vai liittyvän naapurien kanssa yhteen. Ongelmana tässä asiassa on se, että nykyinen kuntauudistus on lähtenyt liikkeelle aivan väärästä päästä. Uudistus pitäisi saada kansalaislähtöiseksi, kuten eduskunnassa on ryhmäpuheenvuoron sanoin vaadittu. Kunnissa ei ole hallitus-oppositio -asetelmaa, ainakaan virallisesti. Niinpä asia on kaikkien yhteinen, laidasta laitaan. 
Mielestäni itsenäinen Riihimäki on paras vaihtoehto riihimäkeläisille! Palveluita voidaan järjestää yhdessä Hausjärven ja Lopen kanssa, miksei myös Janakkalankin kanssa. Toisaalta, jos yhteistyö Hämeenlinnan kanssa tästä vielä hankaloituu ja joudumme kaukaisten ja kalliiden investointien maksumiehiksi, niin tokihan on järkevää kuulostella, mitä Hyvinkäällä olisi meille tarjolla. Siis todellakin vain terveydenhuollon tai ehkäpä ennemminkin erikoissairaanhoidon puitteissa. Suosikkisloganini on ollut: "Ei haulikkohäitä Hyvinkään kanssa!". Aiheesta lisää vielä lähiaikoina. Ollaan kuulolla.
Marko 
(Julkaistu alunperin uudessa blogissani)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti